Ügyvezető igazgató:

Holoda Attila

+36309287348
 

Holoda Attila 1989-ben szerezte MS diplomáját, a Moszkvai Gubkin Olaj-, és Gázipari Egyetem, olajmérnök szakán, mint bányamérnök. Üzleti MBA fokozatot szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, 2000-ben, pénzügy szakos menedzserként. Az Econovum Professzorok Iskolája/Newport University közös kurzusán szerzett 2012-ben "felnőttképzésben PhD" fokozatot, Üzleti Adminisztráció szakterületen. Termelési mérnökként 1989-ben kezdte szakmai karrierjét a MOL jogelődjénél, a Nagyalföldi Kőolaj-, és Földgáztermelő Vállalatnál, a Hajdúszoboszlói Bányászati Üzemben. 1999-ig számos vezetői beosztást töltött be a bányászati üzemben, a termelésirányítás, termeléselszámolás, beruházás és beszerzési területen. Közben 1994-95 között a MOL kazahsztáni képviselőjeként, valamint a MOL Upstream első külföldi vegyesvállalatánál magyar vezérigazgató-helyettesként két évet töltött Kazahsztánban, Atyrau városában. 1999-től 2012 közepéig számos közép-, és felsővezetői beosztában irányította a hazai termelést, a hazai kutatás-termelést, majd a közép-európai és eurázsiai kutatás-termelési szervezetet.

Vezetésével és irányításával a hazai termelés - a kedvezőtlen olajár tendenciák ellenére - komoly szervezeti és technológiai átalakításon ment át, melynek eredményeképpen a korábbi gyenge mutatók szignifikáns javításával, 2002-től kezdődően a MOL termelési szervezete az európai rangsor élére (első és második helyen szerepelt évekig) küzdötte fel magát, a hatékonyság és az legalacsonyabb kitermelési fajlagos költség tekintetében.

2012 júniusában váltott, és elhagyta a MOL Upstream divízióját, majd 2012. augusztusától 4 hónapon át, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai helyettes államtitkári pozícióját töltötte be.

2013 májusában megalapította saját tanácsadó cégét, ahol hazai és nemzetközi olaj-, és gázipari és geotermikus cégeknek, befektetőknek ad bányászati, geo-műszaki és üzletvezetési és üzletértékelési tanácsot, gáztechnológiai üzemeltetést végez egy külföldi cég számára, illetve aktív társadalmi és médiaszereplő is. Angol nyelven oktat a Miskolci Egyetem Földtudományi Karán "Project management in E&P" kurzust külföldi MSc hallgatóknak. Rendszeresen tart előadást társadalmi és szakmai szervezetek felkérésére a hazai energiapolitika témakörben.

2007-2009 között Igazgatósági tag volt az MMBF Zrt-nél, amely vállalat a hazai biztonsági gázkészletezés megvalósítására létrehozott Szőreg-I. földalatti gáztároló beruházását és üzemeltetését végezte. 

2009-2011 között az INA d.d. horvát olaj-, és gázipari konszern Igazgatósági tagjaként vett részt a MOL irányította horvát nemzeti olajvállalat teljes megújításában, a szervezeti struktúra és a korszerű működtetés kialakításában. 

Felügyelő Bizottsági elnöke volt 2012-ben 3 hónapig, a Magyar Szénhidrogénkészleteő Szövetségnek.

Aktív szakmai-társadalmi szereplő, 1989 óta tagja az Országos Magyar Bányász-Kohász Egyesületnek, melynek 2007-2014 között alelnöke, a Kőolaj-, Földgáz és Vízbányászti Szakosztály elnökeként, jelenleg az OMBKE Gazdasági Bizottságának elnöke. 2005 óta tagja a Magyar Olajipari Múzeum alapítványi kuratóriumának, melynek 2013-2015 között kuratóriumi elnöke is. Tagja a Magyarhoni Földtani Társulatnak, ahol a Nyersanyagföldtani Szakosztály elnöke, 2013-tól. 

2005 óta tagja a nemzetközi olajmérnök egyesületnek is, az SPE-nek. 2009-2012 között a Magyar Bányászati Szövetség elnöke volt, jelenleg szakértőként segíti a szövetség munkáját. Számos hazai és nemzetközi konferencián szerepelt előadóként (magyar, angol és orosz nyelven), ahol mindig magas minősítést kapott felkészült és alapos előadói tevékenységére.